NK (para) kanosprint

Op 10 en 11 september werd het NK kanosprint gehouden aan de Alexanderbaan in Rotterdam.

KCR was goed vertegenwoordigd door Alexandra, Jaap, Milos, Susanne, Keesje, Kim en Willemijn.

Het was ook het allereerste NK parakanosprint en het voelde super dat drie van de zes deelnemers in de para-K1 wedstrijd en vijf van de twaalf aan de mixed ability K2, leden van KCR waren.

Het was best spannend om met zo’n grote groep para’s mee te doen omdat je van te voren nooit weet waar je tegenaan loopt als rolstoeler maar álles was goed geregeld. De hele lokatie was toegankelijk, de steiger was bereikbaar en zelfs de toren waar de tijdwaarneming zat had een traplift.

Ik heb nog nooit meegemaakt dat deelname aan een regulier evenement echt drempelloos en zonder problemen verliep maar hier konden we ècht volwaardig meedoen tussen de andere wedstrijden

waardoor we echt hebben  laten zien dat we er zijn en dat je met een lichamelijke beperking heel goed kunt kanoën.

Nou is het winnen van medailles niet het allerbelangrijkste maar er mag best even genoemd worden dat Alexandra 4x eerste en 4x tweede werd, Milos goud, zilver en brons mee naar huis mocht nemen, Kim derde werd in de Mixed Ability K2, Keesje derde in de K1 wedstrijd en Willemijn tweede werd in de K1 wedstrijd en samen met Alexandra een gouden para K2 medaille won. 

We voelden ons allemaal supertrots en hopen volgend jaar weer mee te kunnen doen.

Alexandra goud, zilver, zilver, goud, zilver, zilver, goud, goud

Milos goud, zilver, brons

Willemijn zilver, goud

Keesje brons

Kim brons

5 paramedailles