Amagder Rundt

Op 5 augustus hebben Alexandra en Jaap samen met Marco van Noort (Bollenboys Surfski) meegedaan aan de Amager Rundt 2023. Dat is een prestatietocht/race rond het eiland waar Kopenhagen deels op ligt. Het evenement is even laagdrempelig als bijvoorbeeld een avondmarathon. De meeste deelnemers varen in een zeekajak maar bootkeuze is vrij. Dit jaar waren er ook deelnemers in een K1, in toer K2’s, op surfski’s en op SUP’s!
Er waren zo’n 50 vaarders verdeeld over 3 starts: om 7, om 8 en om 10 uur afhankelijk van verwachte vaartijd.
Het viel eerlijk gezegd niet mee, niet zozeer door de afstand van 46 km maar doordat een vlakwatervaarstijl niet erg effectief bleek op dat water en we daar wat laat achter kwamen.
Een deel van het parcours loopt door Kopenhagen, dat is weinig geinig al was dat dit jaar stroom tegen.
Halverwege is er bij een eilandje een verplichte pauze en daarna echt de zee op.
Uitslagen en meer foto’s voor een uitgebreidere indruk zijn te vinden op de site van Amager Rundt.
Een leuke tocht die zeker ook binnen het bereik van andere KCR-ers ligt. De organisatie is informeel en verwelkomt deelname vanuit het buitenland. Ook goed aan te rijden, wij vertrokken donderdagochtend en waren zondagavond weer terug. De race zelf was op zaterdag. Aanrader!