Lid worden

Het traject om lid te worden bij Kano Club Rotterdam bestaat normaal gesproken uit een proefvaart gevolgd door introductielessen. Het doel van een proefvaart is dat je een voorproefje krijgt van het kajakken en de club. Als het je bevalt, ben je van harte welkom om de volgende stap te zetten – inschrijven voor introductielessen.

Het lidmaatschap kost 135 euro per jaar. Voor dat geld kun je onbeperkt varen met clubboten op de Kralingse Plas en Rotte of deelnemen aan wedstrijden of aan onze clubtochten elders in Nederland. De bar heeft niet-commerciële tarieven.

Een volledig overzicht van alle verenigingskosten vind je hieronder.

Lidmaatschap vanaf 16 jaar€ 135
Voltijdstudent vanaf 16 jaar€ 120
Gezinslid tot 16 jaar alleen in combintatie met een ouderlijk lid vanaf 18 jaar€ 25
Begunstiger€ 45
Contributies voor 2023 en voor nieuwe leden vanaf 1 juli 2022
Introductiecursus
Sleutelborg
Naheffing schoonmaak
Overige kosten

Persoonlijke kosten

Een andere kostenpost is kleding. In het begin kun je volstaan met een sportbroek en shirt, zeker in de zomer is dit voldoende. Vaar je ook in koudere periodes dan heb je speciale kleding nodig als een (goedkope) anorak, een neopreen broek en een paar speciale kanoschoentjes voor totaal ongeveer 100 euro. Een zwemvest en peddel kun je pakken bij de club. Later zul je wat betere kleding moeten kopen als je op groot water wil varen. Kijk naar wat anderen dragen, vraag hun advies en sla daarna je slag.